Suntem conștienți de efortul necesar pentru a face ca un loc nou să dea sentimentul de acasă și cât de important este ca acest lucru să se întâmple. Din fericire, clienții noștri, care au fost ocupați cu remodelarea spațiilor lor, ne-au lăsat câteva exemple atrăgătoare ale transformărilor pe care le-au realizat. Vă mulțumim tuturor că ne-ați permis să facem publică această transformare! 💜



Casă nouă, oportunități noi!

Stil de viață · 16. septembrie 2022

Mutarea într-o casă nouă nu ar trebuie să fie un proces dificil și obositor dacă este planificată de dinainte. Există multe motive pentru a te muta într-o nouă locuință, iar un set util de sfaturi pentru mutare va face ca lucrurile să ți se pară mult mai simple. Avem cele mai bune sfaturi pentru mutare, fie că ești un student care se mută într-un cămin, un nou proprietar sau planifici o renovare.

Când te muți ca student, trebuie să împachetezi doar strictul necesar. Dacă nu ești sigur ce să faci în timpul mutării într-o casă nouă, reține că prioritățile tale principale vor fi să împachetezi totul, să angajezi o companie de mutări și să faci ca noua casă să pară acasă. Cu toate acestea, dacă renovezi, vei avea nevoie de câteva sugestii utile pentru îmbunătățirea noii locuințe.

Vestea bună este că te poți baza pe noi să te conducem în direcția cea bună. Avem sfaturi excelente de împachetare, idei de decorare și soluții de amenajare care îți vor satisface toate cerințele.

 

Kid's feet in a carton box during moving day



Cele mai bune sfaturi pentru mutare


Ambalarea, mutarea și așezarea într-un spațiu nou sunt cele trei sarcini cheie care trebuie luate în considerare atunci când te muți într-o casă nouă. Să le luăm pe rând și să vorbim despre detaliile la care trebuie să fii atent.


Lucruri de făcut înainte de a te muta într-o casă nouă


  • Când cumperi materiale pentru ambalare, fii generos. De cele mai multe ori, oamenii subestimează cantitatea de hârtie de împachetat, rolele de bandă adezivă și cutiile de depozitare și îndosariere de care au nevoie. Achiziționează materiale de ambalare suplimentare pentru a te asigura că ai tot ce îți trebuie în cazul în care există articole de împachetat de ultim moment (- ceea ce se întâmplă întotdeauna).


  • Ia măsuri pentru transportul în siguranță sau îngrijirea animalelor de companie sau a copiilor. În timpul procesului de mutare, nu trebuie să îți faci griji cu privire la supravegherea copiilor sau a animalelor de companie. Îți sugerăm să ceri familiei sau prietenilor să te ajute să ai grijă de ei, astfel încât să te poți muta fără stres. Asigură-te că ai toate echipamentele necesare pentru transport, inclusiv cărucioare și cuști pentru animale de companie, precum și scaune auto de transport pentru copii.


  • Angajează o firmă de mutări. Când te muți într-o casă nouă, este ideal să nu te deranjezi să cari mobilă voluminoasă și numeroase valize. Ca să nu mai vorbim de transportul extrem de provocator, care necesită o autoutilitară sau două. Pentru a te asigura că totul merge conform planului, te sfătuim să angajezi o companie de mutări cu mult înainte de ziua mutării.



Înainte:

Empty outdoor space in renovation

După:

Renovated outdoor area with a glossy black vidaXL table

Source: Newroad_newproject (Instagram)


Înainte:

Empty kitchen space in renovation

După:

Renovated kitchen with coastal items and vidaXL chairs

Source: Ty_cocon_va (Instagram)


Ziua mutării


  • Păstrează bunurile fragile separat de celelalte. Pentru a-ți face viața mai ușoară, separă toate cutiile de bucătărie de restul, precum și obiectele din casă care au nevoie de îngrijire specială când sunt manipulate. În plus, aceste informații vor face ca procesul de planificare a transportului să fie mai eficient pentru echipa de mutare.


  • Fă o listă de verificare pentru mutare și urmărește-o pe tot parcursul zilei, pentru a te asigura că nu lași nimic în urmă. Deoarece poți ține evidența tuturor lucrurilor, acest lucru îți va fi util pe măsură ce despachetezi. În plus, utilizarea unei liste de verificare te poate împiedica să treci cu vederea obiectele din mansardă sau din grădină, dacă ai una.



 

A labelled carton box during moving day



Procesul de despachetare


  • Solicită personalului angajat pentru mutare să transporte fiecare cutie sau articol în camera indicată pe eticheta acestuia. Despachetarea va fi mult mai simplă deoarece nu va trebui să cauți printr-o mare de cutii pentru a găsi articolele de care vei avea nevoie în ziua mutării, cum ar fi, de exemplu, paharele de apă.


  • Începe prin a asambla doar piesele de mobilier de care ai nevoie. De exemplu, dacă dorești să nu îți pierzi noaptea, despachetarea și asamblarea patului ar trebui să fie prioritatea ta. Majoritatea persoanelor sunt dornice să aranjeze totul, dar pentru confortul și eficiența ta, te sfătuim să te limitezi doar la lucrurile esențiale. Canapeaua ași farfuriile pentru pizza ar trebui să fie următoarele, în cazul în care ai prieteni care te ajute să despachetezi. În cele din urmă, acesta este modul în care poți face din ziua de mutare una amuzantă în același timp!



Înainte:

An empty kitchen before settling in

După:

A light kitchen after settling in

Source: Behind_door_no.15 (Instagram)


Înainte:

A kitchen before renovation

După:

Renovated dark kitchen with black vidaXL barstools

Source: _lifewithjen (Instagram)


Cum să te instalezi: să faci din noua casă, acasă


Prima zi într-un spațiu nou, necunoscut, plin de cutii, poate fi un pic copleșitoare. Vei avea nevoie de un plan dacă dorești să depășești acest sentiment și să înțelegi ce trebuie să faci atunci când te muți într-o casă nouă. Primul lucru de reținut este că vei avea nevoie de mai mult timp decât ai anticipat inițial. Fă un efort să nu grăbești procesele de decorare și asamblare. Vei fi surprins să afli că o cameră nu va fi folosită așa cum ți-ai imaginat. Acordă-ți ceva timp pentru a te obișnui cu zona, pentru a-i simți energia și pentru a te familiariza cu aceasta.


Următorul pas este începerea asamblării lucrurilor absolut necesare în casa cea nouă - piesele mari de mobilier. Va trebui să creezi o listă de lucruri pe care să le cumperi pentru o casă nouă, dacă nu le ai deja. Masa și scaunele de bucătărie, fotoliile și scaunele din camera de zi, precum și centrele de divertisment, un pat și noptierele pentru dormitor pot fi toate bifate pe listă, pe rând. Cărțile tale nu pot fi păstrate în cutii mult timp, așa că nu uita de mobilierul pentru spațiul de lucru și de biblioteci.


După ce ți-ai făcut zona suficient de funcțională și ești mulțumit de modul în care este proiectată fiecare cameră, este timpul să o decorezi. Expune suvenirurile, lucrările de artă și fotografiile și adaugă accente luminoase în toată casa. Acest ultim pas va aduce o notă personală și va face ca noua ta locuință să pară incredibil de confortabilă.



Înainte:

Empty bathroom space in renovation

După:

Renovated grey bathroom with vidaXL sinks

Source: deryattila61 (Instagram)




Înainte:

A small balcony setting after settling in

După:

A small, empty balcony before settling in

Source: liefhuisjegroningen (Instagram)


Renovarea casei: de unde să încep?


O renovare a locuinței se face din două motive distincte: pentru a face un spațiu vechi funcțional și elegant, precum și pentru a actualiza designul locuinței tale. Este nevoie de o multă muncă pentru a ajunge de la o idee de renovare la situația extrem de interesantă de după. Va trebui să ai un plan solid pentru a face totul mai ușor. Iată ce credem noi cu privire la renovarea unei case:


  • Stabilește un buget pe care să ți-l permiți și decide asupra îmbunătățirilor necesare. Stabilește ce piese de mobilier poți păstra, dar alege-le doar pe cele care se potrivesc cu designul actualizat pe care îl ai în minte.


  • Fă o cercetare și alege o firmă de construcții, care se potrivește obiectivelor și bugetului tău, dacă planifici unele modificări ale clădirii, cum ar fi înlocuirea plăcilor din bucătărie sau dărâmarea unui perete. În plus, asigură-te că verifici și înțelegi reglementările legale în materie de construcții.


  • Caută cele mai bune opțiuni de mobilier pentru a profita la maximum de caracterul practic al spațiului tău, pentru a spori confortul și pentru a adăuga stil și o stare de bine în locuința ta.




Înainte:

empty room with skylight window

După:

renovated room with skylight window

Source: houseonthesquare7 (Instagram)